Posted on

Praktische opdracht A.K: Nike

Inleiding:

Ik heb dot merk gekozen omdat ik Er graag meer over wil weten. Ik weet wel digital audiotape het eindproduct heel mooi is, maar wat voor soorten textiel ze gebruiken en hoe de import en export wordt geregeld weet ik allemaal nog niet.

Ik hoop digital audiotape ik doormiddel new wave dot onderzoek Er wel achter zal komen.

Deelvraag 1: Hoe is Nike ontstaan?

Het begon allemaal toen de vrouw van bouwerman tijdens heated ontbijt altijd wafels bakte. Bill kwam op het idee digital audiotape je de zelfde manier ook bij schoenen kan doen zodat de schoenen dan ook lichter worden. Hij maakte een paar stuks met de manus, en zag dat er veel vraag was naar de schoenen. Toen dacht hij Er aan met Phill om van China de schoenen Te exporteren.Toen begonnen ze met hun bedrijfje. Johnson begon een winkeltje met de geimporteerde schoenen. Het logo Swoosh werd in 1971 ontworpen en kwam op alle artikelen van Nike. De Moon Shoe is de eerste schoenen collectie werd in 1972 geintroduceerd, speciaal gemaakt voor atleten, omdat ze lichte schoenen nodig hadden. De schoenen werden ook verkocht in Verenigde Staten. Toen werd ook de eerste sponsorcontract getekend met de Roemeense tennisster Emma Ballard. Er werden een jaar subsequently ook fabrieken en bedrijven geopend in Taiwan en Zuid-Korea. De eerste air schoenen werden in 1979 gemaakt, de schoenen zijn gevuld met gas zodat je je makkelijker kan bewegen met de schoenen. Vanaf de jaren ’80 werd Nike het grootste sportmerk ter wereld.

Deelvraag 2: Waar wordt Nike geproduceerd:

Nike is Amerikaans, maar laat haar producten vooral in Azi & A ; euml ; produceren. Nike wordt geproduceerd in landen waar de productiekosten heel laag liggen en de arbeiders het minimumloon krijgen en zo weinig mogelijk rechten hebben, zoals: Zuid-Korea, Taiwan, Filippijnen en Maleisi & A ; euml ; . Later werd ook in Vietnam geproduceerd, omdat Nike nog meer landen zocht met lage lonen, maar de fabrieken werden onderneemt door Zuid -Koreaanse en Chinese ondernemers.

Nu worden Nike producten vooral geproduceerd in China, Vietnam, Thailand en Indonesi & A ; euml ; . Maar voor moeilijkere werk ook in Zuid-Korea en Taiwan en in Cambodja, Bangladesh, Pakistan, Mexico, El Salvador, Dominicaanse Republiek enz…

De productie new wave nike wordt op de volgende manier gemaakt: 1 de theoretical account wordt eerst ontworpen. 2 dan wordt het uitgewerkt bij onderaannemers. 3 de onderaannemers produceren heated merchandise in fabrieken in lage loonlanden zoals: Thailand, Indonesi & A ; euml ; , China of Vietnam, de onderdelen van & A ; eacute ; & A ; eacute ; n merchandise worden vaak in verschillende landen gemaakt.

Nike wordt natuurlijk in heel Europa verkocht, maar de hoofdkantoor van Nike ligt in Oregon in VS nut in Europa ligt de Kantoor in Hilversum. In Australi & A ; euml ; Nieuw-Zeeland en verschillende Aziatische landen heb je ook een Nike -Kantoor.

Deelvraag 3: Is er een verband tussen globalisering en de verkoopcijfers van het merk?

Er is wel een verband tussen de globalisering en de verkoopcijfers van heated merk Nike. Sommige landen hebben betere eind producten dan andere landen. Doordat ontstaat er concurrentie. De globalisering speelt een rol bij vestigingsfactoren. De globalisering heeft ook invloed op de economie. Als de globalisering zich ontwikkeld dan wordt het economie ook mee ontwikkeld. Zoals we weten heeft Nederland kwalitatieve concurrentiefactoren, zoals op heated gebied new wave arbeid en kwaliteit. Er is een zeer grote verband tussen globalisering en de verkoopcijfers van Nike. Nike is een succesvolle merk digital audiotape bekend is over de hele wereld. Het wordt overal verkocht je hebt in veel landen fabrieken dice Nike kleding en schoenen produceren de hoofdkantoor ligt in Hilversum, en de verkoophandel gaat heel goed. Zoals u ziet draagt bijna iedereen Nike kleding. Er zijn fabrieken in verschillende landen in Azi & A ; euml ; waar Nike kleding wordt gemaakt. mensen kopen steeds meer merk kleding dat komt omdat het steeds populair wordt voor jongeren dice een grote belangstelling hebben voor merk kleding. Of sommige mensen willen daar mee laten zien digital audiotape Hun welvaart goed is en daar door ze het ook kunnen kopen.

Deelvraag 4: Wat zijn de gevolgen voor de lokale economie en lokale surroundings in de productielanden?

De economie wordt juist beter, want Er is dan minder werkloosheid in die landen omdat Nike ook een bekend merk is over de hele wereld en goed wordt verkocht wordt Er ook meer geproduceerd en stijgt de economie. Zoals je weet is Nike een Amerikaanse merk nut in Amerika is de economie niet zo slecht. Jaarlijks wordt er steeds meer verkocht dan Er voor, maar er wordt ook in landen in Azi & A ; euml ; Nike geproduceerd nut in die landen gaat het een stuk minder met de economie.

Als de fabrieken de kleding maken, dan kan het milieuvervuiling groter worden. Hoe meer ze kleding produceren hoe meer de fabrieken voor vervuiling zorgen.

Gevolgen voor de surroundings:

  • Meer fabrieken in een gebied… . Meer vervuiling.
  • Meer grondstoffen in een fabriek… … . Meer grondstofvervuiling.
  • Luchtvervuiling. lucht wordt vervuild door uitlaatgassen nut andere gassen.
  • Watervervuiling. is altijd vervuild door afval en fabrieken.
  • Bodemvervuiling.
  • De fabrieken vervuilen de omgeving. Meer fabrieken werden geplaatst op een plek. Omdat er weinig plekken zijn voor de fabrieken. In fabrieken worden producten gemaakt, en bij het maken van producten komen er schadelijke stoffen vrij. En Al dice stoffen komen in de lucht terecht, daarom wordt Er een doorlopentijd gemaakt zodat het merchandise niet schadelijk kan zijn voor ons als we het inademen. Bij die landen waar producten worden geproduceerd is de grond verzilt waardoor Er confectiekleding wordt gebruikt tegen dice stoffen.
  • De vezels worden gebruikt voor het maken van touw. Het H2O stonk, het was te vies om te drinken en het was gevaarlijk. De vervuiling was dat Er teveel natuurlijke stoffen new wave de productie in heated H2O kwamen waardoor er een bodemerosie ontstaat.
  • Bodemvervuiling ontstaat doordat de mens zomaar dingen op de grond gooit dice hij niet nodig heeft. En daardoor wordt de bodem vervuilt en ALSs het door gaat zal het erger worden.

Deelvraag 5: Waarom verkoopt dot merk goed?

Nike is een merk digital audiotape heel bekend is geworden naar mate de tijd. Dat komt natuurlijk vooral doordat bekende sporters die merk dragen. De Nederlandse elftal loopt in T-shirts new wave Nike. Veel voetballers, tennissers, atleten, golf players, voetbalelftallen dragen dice merk. En vooral nadat de Nike -sneakers kwamen dat heeft Er voor gezorgd digital audiotape de verkoop met 25 % is gaan stijgen ook de winst is hoger geworden dan was verwacht. Het steeg van 261,2 miljoen dollar naar 326,8 miljoen dollar. De aandelen stegen natuurlijk ook mee new wave 0,98 dollarcent naar 1,21 dollar.

Nike heeft Adidas ALSs de grote concurrent, vooral nadat Adidas-Reebok kwam is de concurrentie nog meer geworden. Puma, Asics en Fila zijn 3 andere merken dice het ook moeilijk maken voor Nike.

Nike wordt verkocht onder de namen Nike, Air Jordan en Nike Air. Converse, Bauer en Cole Haan, dat zijn de dochterondernemingen new wave Nike.

De actie van back-to-school seizoen new wave Chuck Taylor Convers zorgde voor een verkoopstijging van 12 % in de VS.

Doordat bekende sporters zoals Serena Williams de merk Nike dragen vooral tijdens de olympische spelen is dat een steeds betere succes voor Nike. Een paar namen die worden gesponsord nut een contract hebben met Nike: Ronaldinho, Tiger Woods, Roger Federer en Michael Jordan. Ook Fc Barcelona, Real Madrid, Juventus, Manchester United nut PSV.

Nike heeft over de hele wereld 26.700 werknemers in dienst.In 2006 heeft Nike een winst gemaakt new wave 15 miljard dollar.

Zo kun je zien digital audiotape het wel goed gaat met heated bedrijf.

Hoofdvraag: Is Nike de Belangrijkste merk op de markt?

Als we ons meer gaan richten op de sportmerken dan is Nike & A ; eacute ; & A ; eacute ; n van de topmerken over de hele wereld. Dat komt natuurlijk vooral doordat bekende sporters die merk dragen. De Nederlandse elftal loopt in T-shirts new wave Nike. Veel voetballers, tennissers, atleten, golf players, voetbalelftallen dragen dice merk. Er is een zeer grote verband tussen globalisering en de verkoopcijfers van Nike. Nike is een succesvolle merk digital audiotape bekend is over de hele wereld. Zo’n wereldberoemd merk ALSs Nike word Al snel door vele mensen gedragen. Vanaf de jaren ’80 werd Nike het grootste sportmerk ter wereld.

Nike heeft Adidas ALSs de grote concurrent, vooral nadat Adidas-Reebok kwam is de concurrentie nog meer geworden. Puma, Asics en Fila zijn 3 andere merken dice het ook moeilijk maken voor Nike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.